برای ورود به نرم افزار انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت 3گام از لینک زیر استفاده کنید.

https://final.3gaam.com/

دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت 1404

همزمان با اعلام نتایج و انتشار کارنامه های اولیه، دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت 1404 برای دانشگاه های سراسری، آزاد و شهریه پرداز به همراه ظرفیت دانشگاه های پذیرنده، در سایت سنجش آموزش پزشکی به نشانی www.sanjeshp.ir منتشر می شود.

داوطلبان واجد شرایط در این بازه زمانی فرصت دارند نسبت به انتخاب رشته محل اقدام کنند. آن دسته از داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته هستند، لازم است بر اساس برنامه زمانی تعیین شده در اطلاعیه ای که به همراه اعلام نتایج در سایت سازمان سنجش پزشکی منتشر می شود، پس از دریافت دفترچه انتخاب رشته وزارت بهداشت 1404، نسبت به انتخاب کد رشته محل های مورد علاقه اقدام کرده و سپس کد رشته محل های انتخابی خود را به ترتیب تقدم علاقه در فرم انتخاب رشته اینترنتی وارد کنند.

با مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404، داوطلبانی که علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته های گروه پزشکی هستند، می توانند از تمامی شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در این مقطع اطلاع کامل به دست آورده و برای انتخاب رشته اقدام کنند. به محض انتشار رسمی در سایت سنجش پزشکی شما می توانید از لینک زیر دفترچه انتخاب رشته ارشد بهداشت را دانلود کنید. 

دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت 1404

تا زمان منتشر شدن دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت 1404 می توانید از طریق لینک زیر دفترچه سال گذشته را دانلود کنید.

دفترچه انتخاب رشته ارشد علوم پزشکی 1403

دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت دانشگاه ازاد

مانند سال های گذشته دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت برای دانشگاه ازاد و دانشگاه های دولتی با هم ادغام شده است همچنین فرآیند انتخاب رشته برای دانشگاه های دولتی و آزاد هم به شکل یکپارچه انجام می شود. یعنی در صورت علاقمندی به انتخاب دانشگاه های آزاد، نیاز به پر کردن لیست انتخاب رشته مجزا ندارید و در همان فرم واحد انتخاب رشته همه علاقمندی های خود را به ترتیب پر می کنید. برای مشاهده دانشگاه های پذیرنده رشته شما می توانید دفترچه انتخاب رشته ارشد بهداشت را از لینک ابتدای همین مقاله دانلود کنید. 

نکات مهم دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت

در ادامه به نکات مهمی که از متن دفترچه انتخاب رشته ارشد علوم پزشکی استخراج شده است می پردازیم.

شرط مجاز شدن با توجه به دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت

شرط مجاز شدن به انتخاب رشته ارشد بهداشت یا همان حد نصاب علمی با توجه به متن دفترچه به شکل زیر است:

براساس ضوابط مندرج در شرایط اختصاصی دفترچه راهنمای ثبت نام و اطلاعیه های بعدی، جهت حفظ کیفیت پذیرش در کلیه رشته ها، کلیه افرادی که دارای حداقل %30 از نمره کل آزمون (کتبی) باشند، مجاز به انتخاب رشته محل بوده و می توانند این مرحله را انجام دهند.

سهمیه ها در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404

سهمیه های آزمون بر اساس دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404، شامل: سهمیه آزاد، رزمندگان، ایثارگران و استعدادهای درخشان می باشد

نکته: داوطلبانی که فاقد هرگونه سهمیه رزمندگان، ایثارگران و یا استعدادهای درخشان باشند در واقع سهمیه آزاد دارند.

پیش از توضیح در مورد نحوه اعمال سهمیه ایثارگری و رزمندگان در کنکور ارشد علوم پزشکی، به دو تعریف زیر از رزمندگان و ایثارگران مطابق با دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404 توجه نمایید.

رزمندگان: شامل رزمندگانی که فقط دارای حضور داوطلبانه در جبهه می باشند.

ایثارگران: شامل همسر و فرزندان رزمندگانی که حداقل دارای 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه می باشند.

 سنجش و پذیرش در این سهمیه ها به شرط کسب نمره علمی می باشد. با توجه به مصوبات، داوطلبان ایثارگر در صورتی پذیرش می شود که حداقل 70 درصد از نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد کشوری را کسب نماید. پذیرش رزمندگانی که فقط دارای حضور داوطلبانه در جبهه می باشند با کسب حداقل 80% نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد انجام می شود.

25% از ظرفیت پذیرش کل به دو گروه زیر اختصاص دارد که به اصطلاح به آن سهمیه 25 درصد گفته می شود:

ایثارگران شامل : جانباز بالاتر از 25 % - فرزند و همسر جانباز بالاتر از 25 % - آزاده - فرزند و همسر شاهد، مفقوالاثر و آزاده.

رزمندگانی که دارای حضور داوطلبانه در جبهه می باشند.

5% از ظرفیت پذیرش کل به دو گروه زیر اختصاص دارد که به اصطلاح به آن سهمیه 5 درصد گفته می شود:­

جانباز کمتر از 25% - فرزند و همسر جانباز کمتر از 25%

همسر و فرزندان رزمندگانی که دارای حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه می باشند.

یکی از سخت ترین نوع انتخاب رشته ها برای داوطلبانی است که سهمیه ایثارگری دارند که اصولا اگر با دقت انجام نشود امکان خطا بالا می رود و قبولی شما در دانشگاه مد نظر صورت نمی گیرد، پس بهتر است که در این زمینه با کمک یک مشاور و راهنما از افراد با تجربه کمک بگیرید. می توانید از طریق صفحه زیر با مشاوران تخصصی رشته خود در ارتباط باشید.

مشاوره انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت

تعداد مجاز استفاده از سهمیه برای انتخاب رشته ارشد بهداشت

با توجه به تذکر شماره 12 دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت:

بر اساس مصوبه 12 /5/ 1401 جلسه ی هیئت وزیران در رابطه با آیین نامه اجرایی ماده 70 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران طبق ماده 3 آیین نامه مذکور، مشمولین صـرفا یکبار در هر مقطع می توانند در دوره روزانه (رایگان) دانشگاه های دولتی از سهمیه رزمندگان و ایثارگران استفاده نمایند. چنانچه پس از قبولی و ثبت نام در رشته محل مذکور از ادامه تحصیل انصراف دهند و یا ثبت نام ننمایند، مجدداً حق استفاده از سهمیه در آن مقطع تحصیلی را ندارند.

برای اطلاعات بیشتر می توانید به مطلب تعداد مجاز استفاده از سهمیه ایثارگران مراجعه کنید.

انواع دانشگاه ها در دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت 

با توجه به جدول زیر باید توجه داشته باشید که در صورتی که قصد انتخاب هر کدام از انواع دانشگاه ها را دارید ابتدا باید تمام شرایط دانشگاه مورد نظر را در دفترچه انتخاب رشته ارشد پزشکی مطالعه کنید و سپس نسبت به انتخاب اقدام کنید.

ردیفدانشگاهتوضیحات
1دانشگاه علوم پزشکی - روزانه (رایگان)پذیرش بر اساس ظرفیت
2دانشگاه علوم پزشکی - شهریه پرداز(بین الملل سابق و پردیس ها) - پذیرش بر اساس ظرفیت - با پرداخت شهریه
3دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش بر اساس ظرفیت - با پرداخت شهریه - تابع قوانین وزارت بهداشت و آن دانشگاه
4دانشگاه علوم پزشکی ارتشپذیرش بر اساس ظرفیت - از پرسنل رسمی نیروهای مسلح - تابع قوانین وزارت بهداشت و آن دانشگاه
5دانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهپذیرش بر اساس ظرفیت - از پرسنل رسمی نیروهای مسلح - تابع قوانین وزارت بهداشت و آن دانشگاه
6دانشگاه علوم پزشکی دوره مجازی پذیرش بر اساس ظرفیت - با پرداخت شهریه
7دانشگاه تربیت مدرسپذیرش بر اساس ظرفیت - رایگان و با پرداخت شهریه - تابع قوانین وزارت بهداشت و آن دانشگاه
8دانشگاه شاهدپذیرش بر اساس ظرفیت - تابع ضوابط اعلام شده از آن دانشگاه 

شرایط خوابگاه در دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت

دوره های روزانه کارشناسی ارشد دانشگاه های علوم پزشکی، از طرف دانشگاه های سراسری تعهد اعطای خوابگاه دارند؛ اما به دلیل عدم ظرفیت در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی و در برخی از رشته ها امکان واگذاری خوابگاه وجود ندارد. داوطلبان حتما باید به دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404 مراجعه کنند.

برای دوره های نوبت دوم و یا شبانه با توجه به ظرفیت خالی دانشگاه، خوابگاه تعلق می گیرد. در مورد دوره های مجازی اساسا نیازی به خوابگاه وجود ندارد. در مورد پردیس های خودگردان در صورت داشتن امکانات خوابگاهی، خوابگاه تعلق می گیرد. البته هزینه خوابگاه برای این دوره ها از همه دوره ها بیشتر می باشد. پس بهتر است در زمان انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت، هزینه های مربوط به خوابگاه ها را در نظر داشته باشید که متحمل هزینه های سنگین نشوید.

 طبق اعلام دانشگاه های علوم پزشکی اراک، البرز، اصفهان، رفسنجان، زنجان، شیراز، کاشان، کرمانشاه، گیلان، مرکز قلب شهیدرجایی، مشهد، یاسوج، یزد فاقد خوابگاه بوده و سمنان فقط یک سال خوابگاه دارد.

سایر نکات مهم دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت

یکی از شرایط سنجش در سهمیه رزمندگان و ایثارگران، کسب حد نصاب می باشد. بعنوان مثال ممکن است فردی حائز رتبه 1 در سهمیه رزمندگان و ایثارگران باشد ولی بدلیل عدم کسب حد نصاب لازم پذیرفته نشود.

اگر تعداد افرادی که در سهمیه رزمندگان و ایثارگران، حد نصاب لازم را کسب نموده اند بیش از تعداد ظرفیت پذیرش براساس ظرفیت تخصیصی باشد، پذیرش به ترتیب اولویت نمره صورت گرفته و هیچگونه ظرفیت اضافی پذیرش نخواهد شد.

در صورت عدم تکمیل ظرفیت تخصیصی توسط رزمندگان و ایثارگران به علت عدم کسب نمره حد نصاب، ظرفیت آن به سهمیه آزاد اختصاص پیدا می کند.

 ظرفیت مربوط به آیین نامه "تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز در مقاطع بالاتر" در صورت وجود فرد متقاضی واجد شرایط معرفی شده در زمان مقرر، در هریک از رشته محل ها تکمیل خواهد شد. در غیر اینصورت ظرفیت مازاد استعداد درخشان رشته محل تکمیل نخواهد شد.

بر اساس آیین نامه "تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز در مقاطع بالاتر" کسب حد نصاب 90% نمره آخرین فرد پذیرفته شده سهمیه آزاد برای واجدین شرایط استفاده از "تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز در مقاطع بالاتر" با آزمون، کف نمره بوده و پذیرش بر مبنای اولویت نمره ، رشته محل و ظرفیت پذیرش تعیین شده خواهد بود.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به هیچ یک از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد بورس تحصیلی نمی دهد.

در صورت پذیرش نهایی داوطلب براساس اولویت های خود چه در دانشگاه دولتی و چه در دانشگاه شهریه پرداز، به هیچ عنوان تغییری در محل پذیرش انجام نخواهد شد و بعد از اعلام نتایج نهایی و تکمیل ظرفیت پذیرش هر دانشگاه، به دلیل عدم امکان جابجایی تغییر در محل پذیرش انجام پذیر نمی باشد.

در رشته هایی که دانشجو به صورت مشترک بین دو دانشگاه پذیرش می شود، فرد پذیرفته شده دانشجوی دانشگاه مبدا (اول) خواهد بود، ضمنا دانشجو باید آمادگی داشته باشد تا تمام یا قسمتی از دوره آموزشی یا پژوهشی خود را در هر محل که براساس تفاهم نامه بین دانشگاه ها تعیین می گردد، بگذراند.

راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404 

انتخاب رشته، حساس ترین و مهم ترین مرحله بعد از برگزاری آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404 است. این مرحله نقش مهمی در آینده شغلی و تحصیلی داوطلبان دارد، به همین دلیل نباید به راحتی و سرسری از این مرحله بگذرید. بنابراین باید با اطلاعات کامل، دقت زیاد و با راهنمایی مشاوران تخصصی انتخاب رشته، این مرحله حساس و سرنوشت ساز را به بهترین نحو پشت سر بگذارید. با توجه به این موضوع که داوطلبان برای انتخاب رشته با یک سری چالش مواجه می شوند، دپارتمان مشاوره انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 3گام در این مطلب راهنمای انتخاب رشته را بر اساس دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404 آماده کرده است تا به سوالاتی که در این زمینه ممکن است برای شما پیش بیاد پاسخ داده شود و راهنمای جامعی برای انتخاب رشته در اختیار شما قرار داشته باشد.

همچنین می توانید راهنمای کامل تصویری انتخاب رشته ارشد بهداشت را در سایت 3گام بخوانید

شهریه دانشگاه ها دفترچه انتخاب رشته ارشد بهداشت 1404 

یکی دیگر از عواملی که در زمان انتخاب رشته باید به آن توجه داشته باشید، شهریه دوره های مختلف آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت می باشد. به دلیل اینکه در دفترچه انتخاب رشته ارشد پزشکی مبلغ شهریه ها ذکر نشده است یکی از سوالاتی که داوطلبان زمان انتخاب رشته زیاد می پرسند، تفاوت شهریه های دانشگاه آزاد با دوره های شهریه پرداز آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت می باشد. در طی فرآیند انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404 ، حتما باید از شهریه دانشگاه های مختلف مطلع باشید تا زیاد متضرر نشوید. در این قسمت شهریه دوره های مختلف آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت آورده شده است تا به سوالات شما عزیزان در مورد شهریه ها پاسخ داده شود. برای اطلاع از شهریه های دانشگاه های مختلف مطلب  شهریه دوره نوبت دوم و پردیس خودگردان دانشگاه های کشور را در سایت 3گام بخوانید.

شرایط تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی ارتش بر اساس دفترچه انتخاب رشته ارشد بهداشت 1404

شرایط تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی ارتش بر اساس دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404، به شرح زیر می باشد:

  • دانشجویان پس از انجام مصاحبه و بررسی صلاحیت های عمومی و طی مراحل مربوط به این دانشگاه، مورد سنجش نهایی قرار می گیرند.
  • پذیرش داوطلبان سهمیه رزمندگان و ایثارگران که پرسنل رسمی نیروهای مسلح و دارای شرایط مربوط به دانشگاه علوم پزشکی ارتش می باشند.

توجه کنید که معرفی این افراد به منزله کسب اولویت پذیرش و یا قبولی نمی باشد. تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی ارتش، غیر شبانه روزی بوده و کلیه هزینه های آموزشی برعهده نیروی مربوطه و یا شخص داوطلب می باشد.

شرایط ثبت نام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) بر اساس دفترچه کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404

شرایط ثبت نام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله به شرح زیر می باشد:

  • تمام داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) باید عضو رسمی نیروهای مسلح (سپاه پاسداران، ارتش، نیروی انتظامی، وزارت دفاع) باشند. این افراد با ارائه گواهی عضویت معتبر و مجوز شرکت در آزمون از محل خدمت، مجاز به شرکت و انتخاب این دانشگاه می باشند.
  • این افراد پس از انجام مصاحبه، بررسی صلاحیت های عمومی و طی مراحل مربوط به این دانشگاه، مورد سنجش نهایی قرار می گیرند.

توجه کنید که معرفی این افراد به منزله کسب اولویت پذیرش و یا قبولی نمی باشد. این دانشگاه هیچ گونه تعهدی در قبال تأمین خوابگاه دانشجویان کارشناسی ارشد ندارد.

پذیرش در مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان مشهد بر اساس دفترچه کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404

پذیرش و تحصیل در مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان مشهد با پرداخت شهریه می باشد. متقاضیان مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان مشهد استان خراسان رضوی باید توجه کنند که درکلیه مراحل پذیرش دانشجو، ضوابط تحصیلی ( هزینه دوره تحصیل) تابع قوانین و مقررات آن مرکز می باشد.

پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی شاهد تهران بر اساس دفترچه کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404

برای پذیرش در دانشگاه ها علوم پزشکی شاهد تهران، داوطلبان پس از انجام مصاحبه و بررسی صلاحیت های عمومی و طی مراحل مربوط به آن دانشگاه، مورد سنجش نهایی قرار می گیرند. توجه کنید که معرفی این افراد به منزله کسب اولویت پذیرش و یا قبولی نمی باشد. دانشگاه تعهدی در خصوص تامین خوابگاه برای دانشجویان نوبت دوم ندارد. این گروه از دانشجویان صرفاً در صورت وجود ظرفیت مازاد خوابگاهی و با پرداخت قیمت تمام شده می توانند ازخوابگاه استفاده نمایند.

شرایط پذیرش دانشگاه تربیت مدرس بر اساس دفترچه کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404

شرایط پذیرش دانشگاه تربیت مدرس بر اساس دفترچه کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404، با توجه به وجود دانشکده های پزشکی در این دانشگاه و شرایط پژوهشی و آموزشی فارغ التحصیلی این دانشکده مطابق با وزارت علوم، به صورت زیر می باشد:

  • طی پنج ترم تحصیلی دانشجویان باید فارغ التحصیل شوند. در صورت بیشتر شدن تحصیل مستلزم پرداخت هزینه هستند.
  • شرایط اعطای وام و خوابگاه مطابق با وزارت بهداشت است
  • همانند دیگر دانشگاه های علوم پزشکی، دریافت اصل مدرک دوره کارشناسی ارشد و گذاشتن آن در موسسات کاریابی امکان پذیر نمی باشد.